Unieke permacultuurcursus van Amerikaan Daniel Halsey

Wil je landschappen leren ontwerpen vanuit permacultuurprincipes? Dan kun je in september een tiendaagse cursus volgen onder leiding van de Amerikaan Daniel Halsey, toonaangevend ontwerper van op ecologie gebaseerde landschappen.

Daniel Halsey van Southwood Ecosystems ontwerpt landschappen, woonwijken, boerenerven en permacultuurgemeenschappen. Hij is auteur van meerdere boeken – onder meer van Integrated Forest Gardening – en hij geeft les over de hele wereld. Volgens organisator The Plant – netwerk van onder meer voedselbosdeskundigen, permacultuurexperts en groene vernieuwers – biedt de cursus daarom een unieke kans om les van Halsey te krijgen.

Natuurlijke uitgangspunten

Halsey leert je niet alleen om te kijken naar de natuurlijke uitgangspunten van een gebied, maar die vervolgens ook te versterken (hoogtes, laagtes, vijvers, beekjes, meanderend water) en van daaruit de beplanting te bepalen. De cursus vindt plaats van 15 t/m 24 september in een permacultuurtuin in het oosten van het land. De cursus kost €110 per dag, dus €1100 voor tien dagen, inclusief lunch, exclusief verblijf en BTW.

Behalve The Plant zijn ook de internationale instellingen World Permaculture Association en Permaculture Research Institute bij de cursus betrokken. Inschrijven voor de cursus kan via The Plant.

Foto: Shutterstock

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties