PhenoVerius automatiseert het insecten tellen op planten

  Onderzoeksinstelling Botany en fabrikant Aris hebben de joint venture PhenoVerius opgericht. PhenoVerius gaat zich richten op de verkoop, service en doorontwikkeling van waarnemingssystemen voor plantgerelateerde plagen en ziekten. Cirillo is het eerste geautomatiseerde systeem.

  Sinds 2 jaar werken Aris uit Eindhoven en Botany uit uit Horst-Meterik samen op het gebied van geautomatiseerde insectdetectie met behulp van kunstmatige intelligentie. Cirillo is het eerste geautomatiseerde systeem van PhenoVerius. Met Cirillo zijn specifieke groeistadia van insecten grootschalig, uniform en geautomatiseerd te tellen. Dat is nuttig voor gewasbeschermingsfabrikanten en voor veredelaars bij de ontwikkeling van nieuwe (biologische) middelen en resistente rassen.

  Het Cirillo systeem bestaat uit een camera-opstelling waarmee digitale beelden gemaakt worden van plantdelen met een aantasting van insecten. De, op deze beelden, aanwezige insectenpopulatie wordt middels een neuraal netwerk geclassificeerd in ontwikkelingsstadium van de individuele insecten. Cirillo is het eerste systeem dat insecten geautomatiseerd kan classificeren naar ei-stadium, larvestadium en popstadium.

  Aris is ruim 25 jaar actief op het gebied van vision technologie voor plant fenotyperingsdoeleinden. Sinds enkele jaren gebruikt Aris “Deep Learning” in haar producten. Botany is ruim 15 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van producten voor de professionele glastuinbouw, vollegrondstuinbouw en indoor farming.

  De joint venture PhenoVerius combineert de expertise van Botany en Aris op het gebied van vision, kunstmatige intelligentie en fenotypering. De keuze om op dit moment krachten te bundelen en te kiezen voor een bredere marktbenadering past bij de strategische koers van beide organisaties. De directie van PhenoVerius wordt gevormd door Peter Korsten, CEO Botany Groep en Rien den Boer, directeur Aris.

  Via deze link vindt u een filmpje met uitleg over de werking van het Cirillo meetsysteem

  Het Cirillo systeem bestaat uit een camera-opstelling waarmee digitale beelden gemaakt worden van plantdelen met een aantasting van insecten. De, op deze beelden, aanwezige insectenpopulatie wordt middels een neuraal netwerk geclassificeerd in ontwikkelingsstadium van de individuele insecten. Cirillo is het eeste systeem dat insecten geautomatiseerd kan classificeren naar ei-stadium, larvestadium en popstadium.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties