Plant centraal op Chaumont-festival 2015

Het internationale tuinenfestival in het Franse Chaumont-sur-Loire zet in 2015 de plant centraal. Verzamelaarstuinen is het thema voor volgend jaar en deelnemers worden expliciet opgeroepen zoveel mogelijk zeldzame, bijzondere en rare planten in hun ontwerpen toe te passen.

De wereld van de planten kent buitengewoon veel verzamelaars, mensen die oog hebben voor het zeldzame, het bijzondere en totaal in beslag worden geworden door deze plantenpassie. Het Chaumont-festival heeft daarom voor de 24e editie ‘Extraordinary gardens / Collectors’ gardens’ als thema gekozen.

Kwaliteitskwekers
Van deelnemers wordt verwacht dat zij – in samenwerking met kwaliteitskwekers – op zoek gaan naar planten met orginele vormen, kleuren, geuren en structuren. Van vleeseters tot succulenten, bedreigde botanische soorten tot exotische, nieuwe cultivars. Het ontwerp waarin de planten gepresenteerd worden moet innovatief en verrassend zijn qua vormgeving en materialengebruik.

Inschrijven tot 17 oktober
Tot en met 17 oktober 2014 kunnen ontwerpen worden ingezonden. Meer informatie over de voorwaarden vindt u op de website van het festival. Dit jaar was het thema ‘De zeven hoofdzonden’, waarvan eerder een fotoserie op de TenL-website is verschenen.