Planten in rood en wit op plek tramaanslag Utrecht

De gemeente Utrecht gaat dinsdag 9 april alle bloemen verwijderen die zijn neergelegd bij de plek van de tramaanslag aan het 24 Oktoberplein. Op de herdenkingsplek worden planten met rode en witte bloemen aangeplant, de kleuren van Utrecht.

Rond een boom die vlak bij de plek van de aanslag staat, zijn in de dagen na het incident veel bloemen, kaartjes, tekeningen en knuffels neergelegd. De gemeente maakt van de bloemen compost, andere spullen worden voorlopig opgeslagen. In overleg met nabestaanden wordt later besloten wat er met de spullen gaat gebeuren.

De gemeente Utrecht gaat de bloemen rond de herdenkingsplek verwijderen. Hier worden planten met rode en witte bloemen aangeplant. (Foto: Gemeente Utrecht)

De gemeente heeft voorstellen ontvangen voor een herdenkingsmonument voor alle getroffenen en bekijkt deze voorstellen zorgvuldig. Daarbij zijn de wensen van de getroffenen en hun nabestaanden het belangrijkste. Wanneer de tijd rijp is, komt de gemeente hierop terug.

Voorlopig wordt rond de herdenkingsplek passende beplanting in de kleuren rood en wit aangeplant. Tijdens de stille tocht na de aanslag werden ook rode en witte bloemen door deelnemers meegenomen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties