Plantenkweker vrij in liquidatiezaak, familie opgelucht

  De 31-jarige directeur van een tropische plantenkwekerij in De Lier, die enkele dagen terug is aangehouden in het onderzoek naar de liquidatie van Reduan B. in Amsterdam, is vrijgelaten. De politie heeft geen nieuwe aanwijzingen gevonden van een mogelijke betrokkenheid bij de moord die wordt toegeschreven aan de mocromaffia. Zijn familie reageert opgelucht.

  Hierover schrijft AD.nl. De plantenkweker werd afgelopen weekend aangehouden, omdat zijn dna op één van de wapens is aangetroffen. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, is voor de politie nog steeds een raadsel. De familie van de Lierenaar is opgelucht: ,,Onze jongen is 24-karaats goudeerlijk,” zegt zijn vader in het AD. ,,Het is voor ons ook een raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ze vertellen ons niks.”

  In de omgeving van de 31-jarige tuinder werd met verbijstering gereageerd op zijn aanhouding. Niemand kon een verband leggen tussen de geboren en getogen Westlander en de liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Het blijft dan ook gissen hoe zijn dna op een van de wapens is terecht gekomen. De politie doet daar in het verband van het onderzoek geen verdere mededelingen over.

  Het enige wat de familie van de Lierenaar kan bedenken is dat hij een kleine twee weken geleden een man uit een auto heeft gered, die vlakbij bij het plantenbedrijf de sloot was ingereden. De bestuurder sloeg na gered te zijn, op de vlucht. ,,Die auto zat vol drugs,” zegt de vader van de Lierenaar. Na zich te hebben verzet, is de bestuurder alsnog aangehouden. Het is nog onduidelijk wat de achtergrond van de bestuurder is.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties