Platform Zorg In De Tuin wint VHG Groenprijs

De winnaar van de VHG Groenprijs is ‘Zorg In De Tuin’. Dit platform biedt ouderen en hulpbehoevenden een groene leefomgeving en bestrijdt zo eenzaamheid. De prijs werd uitgereikt in het kader van Duurzame Dinsdag.

Zorg in de tuin was een van de drie genomineerden voor de VHG Groenprijs. Andere genomineerden waren Mijn groene wijk en Voedselbanken voor bijen. De motivatie van de jury luidde als volgt: „Het platform Zorg In De Tuin brengt een extra dimensie aan de waarde van groen door vergroening te combineren met het vergroten van de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van kwetsbaren in de samenleving. Zij zijn dit jaar daarom de winnaars van de VHG Groenprijs.”

VHG-directeur Egbert Roozen reikt de VHG Groenprijs uit aan Anniek Herder van het platform Zorg In De Tuin.
Natuurinclusieve landbouw

Elk jaar worden op de eerste dinsdag van september diverse prijzen uitgereikt voor duurzame initiatieven. Zo gaat de Duurzame Dinsdag-prijs dit jaar naar Caring Farmers. Zij streven naar een natuurinclusieve kringlooplandbouw en nodigen in hun aanpak iedereen – boeren, burgers, wetenschappers en ketenpartijen – uit om mee te doen en mee te denken.

Duurzame troonrede

Op Duurzame Dinsdag wordt ook de Duurzame Troonrede uitgesproken, dit jaar door Jan Jonker, hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Een koffer met duurzame ideeën werd overhandigd aan staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties