Podium Boskoop over vijverbeplanting

Op maandag 7 december draait het bij Podium Boskoop van de OntwerpAcademie allemaal om vijvers en waterplanten. Aquatisch ecoloog Michiel Verhofdstad geeft een lezing over de basisecologie van waterplanten en wat dit betekent voor de inrichting van vijvers.

Hampton Court 2018 vijvers
Breckland Beauty van ontwerpers Fryer & Lidgard op de Hampton Court Palace Flower Show van 2018. (Foto: Miranda Vrolijk)

Michiel Verhofstad is gepromoveerd op de ecologie en het beheer van woekerende waterplanten. Sinds 2017 werkt hij als aquatisch ecoloog bij FLORON. „Ik wil de deelnemers aan Podium Boskoop graag meenemen in mijn fascinatie voor de onderwaterwereld, vertellen over de basisecologie van waterplanten en hoe je deze kennis kunt gebruiken bij het inrichten en onderhouden van planten in een vijver. De schoonheid van het niet direct zichtbare en de complexiteit van waterecosystemen, spreken mij enorm aan. Zo kunnen veel waterplanten voeding uit zowel het water als uit de bodem opnemen. Op het land is toch vooral de bodem van belang.’’

Podium Boskoop vindt plaats bij de OntwerpAcademie in Hazerswoude-Dorp. Met voldoende afstand voor alle aanwezigen is er plaats voor 24 bezoekers. Kijk voor aanmelden en meer informatie op www.ontwerpacademie.nl.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties