Tuin en Landschap nieuws Politie controleert groenbedrijven op ‘social distancing’

Politie controleert groenbedrijven op ‘social distancing’

2

Branchevereniging VHG roept groenbedrijven op zich te houden aan de voorzorgsmaatregelen uit het VHG-protocol ‘Samen veilig doorwerken’. Zo kan het werk ondanks ‘social distancing’ zoveel mogelijk doorgaan.

VHG-directeur Egbert Roozen: „Sinds eind vorige week ontvangen we regelmatig telefoontjes van groenbedrijven die door de politie staande zijn gehouden. Er wordt controle uitgevoerd opdat er tijdens vervoer 1,5 meter afstand tussen medewerkers in acht wordt genomen. Graag waarschuw ik hiervoor.”

VHG heeft het protocol van ‘Samen veilig doorwerken’ uitgewerkt in een praktisch handvat. Hierin staat beschreven welke voorzorgsmaatregelen bedrijven tijdens vervoer en de uitvoering van werk kunnen nemen. Het hele protocol is te downloaden via de website van de VHG.

 

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
BoboRon Reijnders Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Ron Reijnders
Gast
Ron Reijnders

ene groen bedrijf schaft keurig op 3 m afstand op de rand van de brugleuning.
andere groenbedrijf werken de mensen onvoldoende uit elkaar en 3 man in 1 bus (jammer)

Bobo
Gast
Bobo

Deelnemen aan discussie…Schaften, reizen en koffiepauzes op voldoende afstand, en dan vervolgens samen (dichtbij elkaar) aan het werk om bomen te planten of te verwijderen?!