Politie grijpt mannen die mogelijk honderden veilingkarren FloraHolland achterover drukten

  De politie heeft, naar nu blijkt, op woensdag 27 juni twee mannen aangehouden die worden verdacht van de diefstal van honderden veilingkarren bij Royal FloraHolland in Naaldwijk. De gestolen karren werden als schroot door hen doorverkocht aan een sloperij in Brabant. Het gaat om een 45- en 55-jarige man, beiden zonder vaste woonplaats, zo meldt de politie.

  Foto: Shutterstock

  Agenten hielden de twee nauwlettend in de gaten. Daardoor kon het duo met een lading gestolen veilingkarren in Zwijndrecht worden aangehouden. De twee zitten nog vast, de politie zet het onderzoek voort. FloraHolland heeft onlangs aangifte gedaan van grootschalige diefstal van veilingkarren.

  Vermenging onder- en bovenwereld
  De veilingkarrendiefstal is volgens de politie een voorbeeld van ondermijnende criminaliteit. Grofweg betekent dat de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. De politie roept gemeenten, bedrijven, waterschappen, brancheorganisaties en buren op bij onraad of het gevoel dat er iets niet pluis is, te bellen met 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie; of via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties