Presentatie nieuwe opleidingen bij Dag van het Groene Onderwijs en Onderzoek

  Op donderdag 21 oktober vindt de Dag van het Groene Onderwijs en Onderzoek plaats. HZ University of Applied Sciences en Scalda presenteren hier nieuwe mbo- en associate degree-opleidingen in de richting van groen en dier.

  Deze dag is de afsluiting van het project Samenwerking in de Groene Delta. Aan dit project hebben FoodDelta Zeeland, HZ University of Applied Sciences, Pontes Scholengroep Goese Lyceum locatie Bergwerg, Scalda Groen College en ZLTO deelgenomen. Gezamenlijk zijn zij aan de slag gegaan om het groene onderwijs én onderzoek te versterken. De nieuwe mbo- en associate degree-opleidingen zijn een resultaat van dit project.

  Kennismaken met groen onderwijs

  Vmbo-leerlingen, mbo- en hbo-studenten komen tijdens deze dag in actie bij de onderwijs- en onderzoeksactiviteiten. Niet alleen worden er twee nieuwe opleidingen gepresenteerd. Ook kunnen bezoekers bloemschikken en zijn er verschillende demo’s met simulatoren om trekker, graafmachine en heftruck te rijden.

  De dag van het Groene Onderwijs en Onderzoek richt zich onder andere op scholen, leerlingen, ouders, werkzoekenden en bedrijven. Op deze manier kunnen zij kennismaken met het groene onderwijs.

  Dag van het Groene onderwijs
  De dag van het Groene Onderwijs en Onderzoek is voor iedereen die wil kennis maken met het groene onderwijs. Foto: Scalda

  Programma

  Alle activiteiten vinden plaats bij Proefboerderij de Rusthoeve in Colijnsplaat. De dag begint om 11.00 uur en is afgelopen om 16.00 uur. De activiteiten vinden zowel binnen, als buiten plaats. Aanmelden voor deze dag kan hier.

  Om 15.00 uur is er een officieel moment. Hierbij worden de resultaten van het project Samenwerking in de Groene Delta gepresenteerd. Tijdens dit moment zijn gedeputeerden Harry van der Maas en Jo-annes de Bat aanwezig.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties