Presikhaaf stopt per direct samenwerking met Monsdal

Presikhaaf Bedrijven heeft besloten om per direct de samenwerking met Monsdal Arnhem te beëindigen. Veertig medewerkers die bij Monsdal zijn gedetacheerd worden vanaf maandag door Presikhaaf Bedrijven bij andere projecten ingezet.

Volgens de directie van Presikhaaf verliep de samenwerking met Monsdal de afgelopen jaren moeizaam. Na klachten over de werkomstandigheden bij het groenvoorzieningsbedrijf uit Duiven, vanuit medewerkers en via vakbond FNV, heeft de directie besloten de samenwerking per direct te stoppen.

Directeur Erwin Janssen van Monsdal zegt tegenover dagblad De Gelderlander zich niet te herkennen in de klachten van het SW-bedrijf. Janssen stelt dat hij pas recent van de FNV klachten over werkomstandigheden heeft vernomen, maar dat er nog geen gesprek met de bond heeft plaatsgevonden.

Detachering
Volgens Janssen is het conflict met Presikhaaf Bedrijven ‘financieel-zakelijk’ van aard en zou het met name betrekking hebben op kosten van detachering. Monsdal gaat via de rechter schadevergoeding afdwingen.

Monsdal Arnhem is een initiatief van Dolmans Landscaping Group en SW-bedrijf Presikhaaf in Arnhem. In 2013 is dit begonnen als joint venture, maar sinds 2015 is het bedrijf met zo’n honderd medewerkers volledig onderdeel van Dolmans Landscaping Group.