Prijs voor meester-leerling duo’s in historisch groen

Ben jij erfgoedhovenier en breng je de fijne kneepjes over op een leerling? Of ben je juist in dienst van een oude rot in het historische-groenvak? Dan kunnen jullie je als duo inschrijven voor een nieuwe prijs: de zogenoemde NCE Meester-Gezelprijs.

Middachten Groen Erfgoed Meester Gezel

Niet alleen uit boeken
Deze nieuwe prijs van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE) wil de bijzondere kennisoverdracht tussen leermeester en leerling voor het voetlicht brengen. „Het restauratievak wordt niet alleen maar geleerd uit boeken, maar juist ook in de praktijk van een leermeester.’’

Hovenier Historisch Groen
Meester-gezelduo’s uit veertien verschillende restauratiedisciplines kunnen zich inschrijven, waaronder de discipline Hovenier Historisch Groen. Voor het winnen van de prijs moeten zij óf een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd óf uitblinken in bijvoorbeeld vakmanschap, oplossingsgerichtheid, teamwork, creativiteit en kennisoverdracht.

Drie nominaties
Uit de aanmeldingen worden drie duo’s genomineerd, waaruit uiteindelijk de winnaar wordt gekozen. De drie genomineerde duo’s mogen ieder gereedschap/materiaal ter waarde van €300 uitzoeken voor hun eigen vakdiscipline. Het winnende duo ontvangt €1.500 per persoon om te besteden aan een erfgoedopleiding of aan een studiereis.

De uitreiking van de NCE Meester-Gezelprijs vindt plaats tijdens de officiële opening van Open Monumentendag op donderdag 10 september 2020. T/m 31 mei 2020 kunnen duo’s zich aanmelden.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties