Programma Nederlandse Rendez-vous aux Jardins bekend

Van 1 t/m 3 juni vindt de eerste Nederlandse editie van Rendez-vous aux jardins/Tot ziens in de tuin plaats. Tuineigenaren stellen dit weekend hun tuin of park open en organiseren extra activiteiten.

In Frankrijk is Rendez-vous aux jardins al zestien jaar een succes. Tuineigenaren stellen hun tuin of park open en organiseren extra activiteiten zoals rondleidingen, lezingen, avondopenstellingen, kinderactiviteiten of concerten. De vrijdag is bedoeld voor schoolklassen.

Doel van Rendez-vous aux jardins/Tot ziens in de tuin is de ontmoeting tussen bezoekers, ontwerpers en mensen die in de tuin werken. Op de website van Rendez-vous aux Jardins zijn alle deelnemende tuinen te vinden: van particuliere tuinen tot een bekend park als Artis, en van historisch tot modern.

Thema Europa
In het kader van het Europees erfgoedjaar 2018, vindt Rendez-vous aux jardins ook plaats in Duitsland, België, Kroatië, Hongarije, Ierland, Estland, Litouwen en Slowakije. Het thema dit eerste jaar is ’Europa’. De Nederlandse editie is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Tot ziens in de tuin

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties