Protocol Samen veilig doorwerken aangepast

  Vanwege de oplopende coronabesmettingen en de nieuwe maatregelen is per 6 november het protocol Samen veilig doorwerken aangepast. De 1,5 meter afstand krijgt weer meer nadruk en mondkapjes worden op sommige plekken weer verplicht.

  De anderhalve meter afstand krijgt weer meer nadruk voor de preventie van besmettingen. Dit geldt bijvoorbeeld tijdens de lunch en bij leveringen van leveranciers. Als het vanwege het werk toch nodig is om binnen 1,5 meter van elkaar te komen, wees dan extra alert: maak een beoordeling welke hulpmiddelen en werkprocedures nodig zijn om veilig te werken.

  Thuiswerken

  Voor zover mogelijk geldt per direct het advies: werk minstens de helft van de werktijd thuis. Dit geldt met name voor personeel dat kantoorwerk doet. Het advies om zoveel mogelijk alleen naar het werk te reizen geldt nog steeds.

  Mondkapjes verplicht

  De verplichting tot het dragen van mondkapjes is uitgebreid:

  • Bij het reizen in een bedrijfsbus met drie of meer personen moet een mondkapje worden gedragen.
  • Draag een mondkapje bij verplaatsingen en werkzaamheden in een publieke binnenruimte waar mondkapjes verplicht zijn omdat er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Dit geldt onder andere in ruimtes van winkels, luchthavens, stationsgebouwen, de hal van een appartementengebouw en zorginstellingen.
  • Zet het werkgebied in een publieke binnenruimte waar een mondkapjesplicht geldt zodanig af, dat omstanders minimaal 1,5 meter afstand houden.

  Het protocol Samen veilig doorwerken wordt regelmatig aangepast aan de ontwikkelingen. Kijk hier voor de meest recente versie.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties