NL Greenlabel krijgt Raad van Advies

  NL Greenlabel heeft sinds kort een Raad van Advies. Deze voorziet de organisatie gevraagd en ongevraagd van advies over de impact van haar diensten en producten. De raad moet de onafhankelijkheid van NL Greenlabel versterken.

  Lodewijk Hoekstra, mede-oprichter van NL Greenlabel: „Naast de gewaardeerde Wetenschappelijke Raad van Advies en het omvangrijke aangesloten partnernetwerk van NL Greenlabel, is er nu een onafhankelijke Raad van Advies. De raad is een afspiegeling van de verschillende stakeholdergroepen van NL Greenlabel.”

  De Raad van Advies bestaat uit: Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development; Roel van Dijk, directeur Stichting Steenbreek; Koos Biesmeijer, wetenschappelijk directeur Naturalis; Harwil de Jonge, directeur Heijmans Vastgoed; Jelle de Jong, directeur IVN en Egbert Roozen, voorzitter Branchevereniging VHG.

  De Raad van Advies met in het midden NL Greenlabel-oprichters Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra.

  Kampioen biodiversiteitverlies

  Koos Biesmeijer: „Nederland is kampioen biodiversiteitverlies en dat is vreemd, want we hebben alle kennis in huis om biodiversiteit juist te versterken.” In de groensector is men redelijk goed op de hoogte hoe het gesteld is met de biodiversiteit. Maar hoe zorgen we ervoor dat meer organisaties en sectoren hiervan af weten? En belangrijker nog, hoe zij hiernaar gaan handelen om te werken aan herstel?

  Onno Dwars, voorzitter van de Raad van Advies: „De mussen zijn met 50% afgenomen sinds 1980, dat is zeer zorgelijk. Een landelijk keurmerk kan bijdragen aan het herstel van biodiversiteit, daarvoor wil ik mij inzetten. Want als de mussen niet meer in onze wijken kunnen overleven, moeten we ons ook zorgen gaan maken over onze eigen leefomgeving.”

  De Raad van Advies gaat samen met NL Greenlabel actief aan de slag om te werken aan het herstellen en verrijken van de biodiversiteit in Nederland.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties