De Boomkwekerij Droogte Raaijmakers: Boomkwekerij kan de droogte tot nu toe aan

  Raaijmakers: Boomkwekerij kan de droogte tot nu toe aan

  0

  Voor de boomkwekerij is tot op heden nog voldoende zoet water beschikbaar. Sectorvoorman Henk Raaijmakers is heel tevreden over de samenwerking van LTO en de waterschappen.

  De voorzitter van de LTO Vakgroep Bomen en Vaste planten en andere LTO-bestuurders zijn sinds de droogte begon, in overleg met de waterschappen. „Continu, op nationaal en regionaal niveau.”

  Grondwater oppompen mag nog steeds

  Er zijn wel onttrekkingsverboden uit oppervlaktewater, maar tot nu toe geldt er nergens in Nederland een verbod om grondwater op te pompen. „Zolang zo’n verbod niet geldt, kunnen wij de droogte aan”, aldus Raaijmakers. „En de situatie in Boskoop wordt wel nijpender, maar ook daar kan Rijnland nog voldoende zoet water aanvoeren.”

  In het overleg gaat het LTO niet uitsluitend om behoud van zoet water voor gewassen. „Onze leden helpen ook kwetsbare natuur. Zo hebben kwekers en boeren water gepompt in kwetsbare beken, om te zorgen dat vissen daarin niet doodgaan.”

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar