Redmond O’Hanlon eerste bewoner Floriadepaviljoen

De Britse schrijver en avonturier Redmond O’Hanlon neemt woensdag zijn intrek in het toekomstige Floriadepaviljoen in Almere. De komende twee maanden doet hij verslag van zijn ervaringen.

Het Floriadepaviljoen wordt gehuisvest in de voormalige duikschool Euro Diving Almere aan het Weerwater. O’Hanlons tijdelijke verblijfplaats is gemeubileerd met behulp van een kringloopwinkel.

Cees van Vliet, voorzitter van de Vrienden van de Floriade, overhandigt woensdagmiddag de sleutel aan O’Hanlon. Het Floriadepaviljoen fungeert als informatiecentrum voor bewoners en is de thuisbasis van de Floriade-onderneming, in aanloop naar de Floriade in 2022.

O’Hanlon is begin dit jaar benoemd tot stadsschrijver van Almere. Hij is in Nederland vooral bekend van de VPRO-serie over de Beagle en van tv-programma O’Hanlons Helden waarin hij in de voetsporen treedt van 19e eeuwse ontdekkingsreizigers.

Redmond O’Hanlon arriveert per boot bij het Floriadepaviljoen waar hij wordt ontvangen door Cees van Vliet, voorzitter van de Vrienden van de Floriade.

Het Floriadepaviljoen waarin O’Hanlon de komende twee maanden zijn intrek neemt.