Registreren mobiele werktuigen nog tot 1 januari

  Na 1 januari 2022 mogen trekkers, rijdende werktuigen (MMBS’en) en getrokken materieel alleen nog de openbare weg op als ze bij de RDW geregistreerd zijn. De komende twee maanden kan dat nog online €18 per registratie. Vanaf 1 januari 2022 is registratie alleen nog mogelijk na een keuring op een keuringsstation. Dat kost minimaal €140 en bij de meeste voertuigen zelfs meer.

  De afgelopen maand ziet de RDW een flinke stijging in het aantal registraties van (land)bouwvoertuigen. Twee van de drie is inmiddels geregistreerd, maar voor de andere 187.000 voertuigen rest nog maar twee maanden om een registratie aan te vragen. Met name in de provincies Friesland, Flevoland en Zuid-Holland moeten eigenaren nog een flinke eindsprint inzetten.

  Branchevertegenwoordigers

  De afgelopen maand kreeg de RDW gemiddeld 20.000 aanvragen per week binnen, bijna drie keer zoveel als de maanden daarvoor. „Eigenaren weten wel dat hun voertuig geregistreerd moet worden, maar hebben het moment om daarmee te beginnen steeds uitgesteld”, zegt conversiemanager Rob van Dokkumburg. „Die indruk krijgen we door gesprekken op beurzen, bij de klantenservice en met branchevertegenwoordigers. De meeste hebben ook al gecheckt hoe het werkt. Inmiddels voelen de meeste eigenaren wel de druk om de registratie snel nog te regelen. Ze weten dat dit vanaf 1 januari veel moeilijker en duurder is.”

  In totaal is voor 363.000 van de 550.000 trekkers, rijdende werktuigen en getrokken materieel een registratie aangevraagd. Terwijl het aantal trekkers, (land)bouwaanhangwagens en getrokken materieel goed op schema zit, loopt het aantal registraties voor rijdende werktuigen nog flink achter. Van motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) zijn nog maar 55.000 registraties van het verwachte totale aantal van 130.000 aangevraagd.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties