Tuin en Landschap nieuws Remco Valk nieuwe directeur TFI Vitaler Groen

Remco Valk nieuwe directeur TFI Vitaler Groen

0

Remco Valk is met ingang van 7 januari de nieuwe directeur van TFI Vitaler Groen. Valk wordt verantwoordelijk voor de operationele zaken en gaat zich richten op de verdere groei van het bedrijf uit De Bilt.

Remco Valk gaat bij TFI mede invulling geven aan de ambities op het gebied van professionalisering en groei. Buiten Nederland wil TFI ook de activiteiten in Duitsland verder uitbreiden.

Daarnaast wil het bedrijf inhoudelijk verder de diepte in. Met de komst van Valk als operationeel directeur kan huidig directeur Gert Veldhuizen meer aandacht besteden aan onderzoek, innovatie en ontwikkeling.

Carrière

Na een studie Bos- en Natuurbeheer startte Valk zijn carrière bij Heidemij/Arcadis Bomendienst. Vervolgens was hij Hoofd Bomendienst bij Arcadis (later BTL), waarna hij ruim 10 jaar directeur was bij hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijf Van Helvoirt Groenprojecten.

De laatste twee jaar was Valk directeur van Helicon MBO in Velp. De overstap naar TFI markeert zijn terugkeer naar het bedrijfsleven.

TFI-methode

TFI legt zich al 30 jaar volledig toe op de gezondheidsverbetering van bomen en het opheffen van bodemverdichting. De basis is de zelfontwikkelde TFI-methode waarbij met gebruik van speciale luchtdrukapparatuur extra doorwortelbare lagen in de bodem worden aangebracht en onderling met elkaar verbonden. Zo behandelt TFI de groeiplaats van een bomenbestand heel gericht om problemen als wortelopdruk, luisoverlast en slechte afwatering van terreinen op te lossen.

Reageer op dit artikel

avatar