Rijswijk en Bloemendaal groenste stad en dorp van Nederland

  De uitslag van de Groene Stad Challenge 2021 is bekend. Van de ruim honderd gemeenten die zich het afgelopen jaar hebben laten analyseren op de kwaliteit en hoeveelheid groen binnen de bebouwde kom, is het Zuid-Hollandse Rijswijk als groenste stad uit de bus gekomen. De prijs voor het groenste dorp gaat naar Bloemendaal.

  Uit de analyse op basis van HUGSI (Husqvarna Urban Green Space Index) blijkt dat in de onderzochte gemeenten ruimte is voor nog eens meer dan 93.000 bomen en ruim 23.000 voetbalvelden aan groen in het openbare gebied. Hiermee ontstaat een geweldige kans om verblijfskwaliteit en bewegingsruimte te vergroten, hittestress te verminderen en biodiversiteit te laten toenemen.

  De bekendmaking van de resultaten van de Groene Stad Challenge. Vlnr Bart van Hal (Husqvarna), Joeri Meliefste (Sweco), Jacqueline van Dongen (gemeente Zwijndrecht), Armand van de Laar (gemeente Rijswijk), Ingrid Lambregts (gemeente Doetinchem), presentator Harm Edens, Wouter Catsburg (gemeente Zeist), Henk Wijkhuisen (gemeente Bloemendaal), Lodewijk Hoekstra (NL Greenlabel).

  De Groene Stad Challenge helpt gemeentes hun groenambitie sneller te realiseren. De combinatie van de methodieken en data van NL Greenlabel, HUGSI en Sweco stelt het team in staat inzicht te geven in de mate van vergroening per wijk of buurt, en waar ruimte is voor meer groen.

  Bekijk de ranglijst, analyses van alle plaatsen en de kaart van Nederland via: https://www.hugsi.green/groenestadchallenge

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties