Risico op overstromingen door piekbuien grootst in Zuid-Limburg en steden

  Hoewel het momenteel extreem droog is in Nederland, ligt het risico op overstromingen door piekbuien altijd op de loer. Bluelabel heeft nu voor alle gemeenten in Nederland inzichtelijk gemaakt hoe groot het risico is op wateroverlast.

  Bluelabel geeft via een interactieve kaart tot op perceelniveau het risico op overstromingen weer. Het risico wordt inzichtelijk gemaakt middel een systeem van labels, waarbij A zeer klein risico op overstroming betekent en E zeer hoog risico.

  Verhardingen

  Het risico op overstromingen van woningen door piekbuien is het grootst in Zuid-Limburg. Dat heeft met name te maken door het heuvelachtige landschap. Maar ook veel grote steden kennen een verhoogd risico, wat weer wordt veroorzaakt door de grote hoeveelheid verhardingen.

  Zo scoren slecht steden als Enschede (46% kans dat water gebouwen binnenstroomt), Haarlem (44%), Leiden (39%), Tilburg (35%), Utrecht (34%), Amsterdam (30%) en Groningen (30%). Een stad als Rotterdam scoort opvallend genoeg vrij goed (slechts 12% risico), maar daar is wateroverlast meestal stormgerelateerd.

  Bekijk hier een filmpje van Bluelabel:

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties