Tuin en Landschap nieuws Robinia verkozen tot Duitse Boom van het Jaar

Robinia verkozen tot Duitse Boom van het Jaar

1

In Duitsland is Robinia pseudoacacia verkozen tot Boom van het Jaar 2020.

De stichting Baum des Jahres heeft Robinia pseudoacacia benoemd omdat deze uitheemse boomsoort natuurbeschermers, stedenbouwkundigen en boswachters zal aanspreken.

Robinia polariseert, aldus de stichting: voor sommigen is de boom een hoop voor de herstructurering van Duitse bossen die door klimaatverandering wordt veroorzaakt. Anderen zien de boom als invasief en daarmee bedreigend voor de inheemse biodiversiteit.

Vorig jaar werd juist een inheemse soort benoemd tot Boom van het Jaar 2019: Ulmus laevis ofwel de fladderiep. In 2018 was Picea abies Boom van het Jaar, een soort die nu in Duitse bossen te lijden heeft onder de letterzetter en de afgelopen droge zomers.

Foto: Arno Engels

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Germain DeWilde Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Germain DeWilde
Gast
Germain DeWilde

De robinia geeft prachtige bloemtrossen en is voor ons imkers een zeer gewilde boomsoort. Ik heb ook de gele robinia staan, die bovendien een pracht van een solitaire boom is.