Rotterdam tekent voor zeven projecten om stad groener te maken

  De gemeente Rotterdam heeft een akkoord getekend met 27 partijen om de stad groener te maken. Hiervoor zijn zeven plekken uitgekozen die de komende jaren groener worden ingericht.

  „We zijn door corona extra met de neus op de feiten gedrukt hoe belangrijk een aantrekkelijke en groene buitenruimte is voor alle Rotterdammers. Met de volgende zeven stadsprojecten geven we Rotterdam meer groene stadslongen. Aantrekkelijke openbare plekken waar bewoners en bezoekers elkaar ontmoeten, bewegen en recreëren. En die tegelijkertijd ook oplossingen bieden voor andere belangrijke opgaven van de stad.”

  Het gaat om de volgende zeven projecten: Groene long Hofplein-Westblaak; Prins Alexanderplein; Hofbogenpark; Park Maashaven; Schouwburgplein; Rijnhavenpark; Rivieroeverpark Feyenoord.

  Het voormalige station Hofbogen moet een 2 kilometer lang park worden op en rond het oude spoorviaduct. (Foto: Ralph Mens)

  Biodiversiteit

  Een van de ondertekenaars van het stadsakkoord is Natuurmonumenten. Anneklaar Wijnants, Provinciaal Ambassadeur Zuid-Holland voor Natuurmonumenten benadrukt: „Meer groen in een stad als Rotterdam is van levensbelang voor alle bewoners. En niet alleen de hoeveelheid groen is belangrijk, ook het soort groen. Hoe natuurlijker, hoe beter. Natuurmonumenten vindt het belangrijk dat de biodiversiteit toeneemt: meer variatie in soorten is niet alleen mooi naar te kijken, het is ook van wezenlijk belang.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties