De Boomkwekerij Nieuws Royal FloraHolland last pauze in TomorrowPlant in

  Royal FloraHolland last pauze in TomorrowPlant in

  0

  De pilot met het aftuin veilen van exclusieve groene planten op de plantenklokken van Aalsmeer – TomorrowPlant – staat voor enige weken stop. Uit een evaluatie van Royal FloraHolland met kopers en kwekers kwam naar voren dat het beter is om even te pauzeren, omdat de markt voor groene planten er komende weken niet of minimaal is.

  Kopers en kwekers reageerden overwegend positief op de pilot TomorrowPlant. Ze zien het als een manier om het sortiment op de plantenklok te verbreden. Groene planten die niet op de klok kwamen, omdat kwekers angst hebben dat ze te weinig opleveren, komen in de pilot wel op de klok. De kwekers geven een minimumprijs mee en de planten worden als ze voor die prijs (of meer) verkocht worden een dag later naar de veiling gebracht. Niet verkochte planten blijven op de tuin en kunnen alsnog via andere kanalen verkocht worden.

  Foto: Royal FloraHolland

  Niet sexy

  Een van de kritiekpunten van kwekers en kopers was dat oktober en november niet de meest sexy periode is voor groene planten. Kopers zijn dan met Kerst bezig. De komende weken worden gebruikt om verbeteringen in TomorrowPlant aan te brengen. In januari start Royal FloraHolland de pilot weer.

  In het Vakblad voor de Bloemisterij van deze week een uitgebreid verhaal over TomorrowPlant. Hier kun je het verhaal lezen in het digitale magazine van het Vakblad voor de Bloemisterij.

  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

  Reageer op dit artikel

  avatar