De Boomkwekerij Markt Royal FloraHolland: tuinplanten dit jaar in de plus

  Royal FloraHolland: tuinplanten dit jaar in de plus

  0

  De omzet van tuinplanten ligt bij Royal FloraHolland in het eerste half jaar 2,8% voor op vorig jaar. De totale omzet van de veiling stabiliseert.

  De start van het tuinplantenseizoen verliep bij Royal FloraHolland moeizaam, maar de achterstand is inmiddels weggewerkt. Het eerste half jaar werd afgesloten met een omzetstijging van 2,8%. De aanvoer nam met 0,7% toe en de gemiddelde prijs steeg met 2%.

  Totale veilingomzet stabiliseert

  De omzet van Royal FloraHolland is in het eerste half jaar uitgekomen op 2,6 miljard euro. Dit is nagenoeg gelijk aan vorig jaar. De gemiddelde prijs lag dit jaar in alle productgroepen hoger. De aanvoer viel 4% lager uit en die daling is volledig toe te schrijven aan bloemen.

  De kamerplantenomzet steeg licht: namelijk met 1,1%. Zowel de prijs als de aanvoer namen iets toe. De hogere prijs ging niet op voor Phalaenopsis. De gemiddelde prijs daalde met bijna 10% bij een 5% hogere aanvoer. Opvallend was de populariteit van arrangementen: de aanvoer hiervan nam in de eerste zes maanden met 65% toe.

  Het aandeel van de klok in de totale omzet nam dit jaar weer licht af: van 43% naar 42%. Het aandeel directe verkoop bedraagt daarmee 58%.

  Reageer op dit artikel

  Laat als eerste een reactie achter.

  avatar