Hortipoint Rozenfestival denkt na over toekomstige vernieuwingen

  Rozenfestival denkt na over toekomstige vernieuwingen

  0

  De organisatie van het Rozenfestival in Lottum kijkt ’zeer tevreden’ terug op afgelopen editie, maar gaat wel nadenken over vernieuwingen en aanpassingen in de toekomst.

  Het tweejaarlijkse evenement moet zowel organisatorisch als financieel gewaarborgd zijn, aldus de organisatie. Die realiseert zich dat er steeds meer van vrijwilligers wordt gevraagd om het Rozenfestival te organiseren: door hogere eisen van overheden, grotere belangen van commerciële partijen en eigen ambities om het festival nog beter te maken.

  Daarnaast ontstaan in het bestuur enkele vacatures. Onder andere voorzitter Jan Huijs wil plaatsmaken voor een nieuw boegbeeld van het Rozenfestival. Streven is om voor volgende zomer nieuwe bestuursleden te hebben, alsmede invulling voor het volgende Rozenfestival in 2020.

  Afgelopen editie trok ruim 45.000 bezoekers die het festival met een 8,2 waardeerden. Het festival was ook financieel succesvol, want daarna heeft stichting Rozendorp Lottum liefst €56.000 uitgekeerd aan verenigingen die eraan hebben meegewerkt.

  Foto: Rozenfestival Lottum

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar