Rupsen van de buxusmot zijn weer actief

Rupsen van de buxusmot zijn weer actief. Dat meldt de Vlaamse website Landelijke Gilden. Zij roept consumenten op om actie te ondernemen.

Op de meeste plaatsen in Vlaanderen is het merendeel van de rupsen van de buxusmot weer actief. Landelijke Gilden waarschuwt consumenten dat actie op dit moment echt belangrijk is om de plaag onder controle te houden gedurende de komende maanden. Zij verwijst daarbij onder andere naar de website sosbuxusmot.be.

Missie wordt voortgezet

Sosbuxusmot.be zet haar missie van vorig jaar voort en onderzoekt nieuwe technieken om deze plaag aan te pakken. Over dit onderzoek deelt zij naar eigen zeggen graag de resultaten met het publiek. Vorig jaar hebben 16.500 consumenten zich via sosbuxusmot.be ingeschreven voor de nieuwsflitsen over de aanpak van de rupsen van de buxusmot.

guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
noel
noel
3 jaren geleden

is er milieu schade bij topbuxus Xentari?

Etienne van Regenmortel
Etienne van Regenmortel
3 jaren geleden

Er is een natuurproduct dat goed helpt bij de Buxusmot.
Dit is onze Lithothamnium Calcereum, een algenkalk. Deze algenkalk verkopen we veel naar de Duitse handel voor dit probleem. Je strooit het over de Buxus heen. Het is een natuur product dat een Ctgb nummer heeft.

Eke
Eke
3 jaren geleden

Ik zou graag willen weten waar we deze Lithothamnium Calcereum kunnen kopen? Ik zie het allen als voedingssupplement bij de drogist te koop

Etienne van Regenmortel
Etienne van Regenmortel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Eke

Lithotamnium Calcereum is te koop bij Crehumus Emmeloord, ProfytoDSD Emmeloord en Dokkum en bij Vlamings in De Mortel en Steenbergen.