Tuin en Landschap nieuws Rupsen van de buxusmot zijn weer actief

Rupsen van de buxusmot zijn weer actief

4

Rupsen van de buxusmot zijn weer actief. Dat meldt de Vlaamse website Landelijke Gilden. Zij roept consumenten op om actie te ondernemen.

Op de meeste plaatsen in Vlaanderen is het merendeel van de rupsen van de buxusmot weer actief. Landelijke Gilden waarschuwt consumenten dat actie op dit moment echt belangrijk is om de plaag onder controle te houden gedurende de komende maanden. Zij verwijst daarbij onder andere naar de website sosbuxusmot.be.

Missie wordt voortgezet

Sosbuxusmot.be zet haar missie van vorig jaar voort en onderzoekt nieuwe technieken om deze plaag aan te pakken. Over dit onderzoek deelt zij naar eigen zeggen graag de resultaten met het publiek. Vorig jaar hebben 16.500 consumenten zich via sosbuxusmot.be ingeschreven voor de nieuwsflitsen over de aanpak van de rupsen van de buxusmot.

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

4
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Etienne van RegenmortelEkenoel Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
noel
Gast
noel

is er milieu schade bij topbuxus Xentari?

Etienne van Regenmortel
Gast
Etienne van Regenmortel

Er is een natuurproduct dat goed helpt bij de Buxusmot.
Dit is onze Lithothamnium Calcereum, een algenkalk. Deze algenkalk verkopen we veel naar de Duitse handel voor dit probleem. Je strooit het over de Buxus heen. Het is een natuur product dat een Ctgb nummer heeft.

Eke
Gast
Eke

Ik zou graag willen weten waar we deze Lithothamnium Calcereum kunnen kopen? Ik zie het allen als voedingssupplement bij de drogist te koop

Etienne van Regenmortel
Gast
Etienne van Regenmortel

Lithotamnium Calcereum is te koop bij Crehumus Emmeloord, ProfytoDSD Emmeloord en Dokkum en bij Vlamings in De Mortel en Steenbergen.