Tuin en Landschap nieuws Rutte ziet hoe tuinafval leidt tot drukte bij milieustraat

Rutte ziet hoe tuinafval leidt tot drukte bij milieustraat

1

Premier Rutte ging woensdag op werkbezoek bij de Haagse Milieu Services. De minister-president constateerde dat het er flink drukker was, onder andere door mensen die tuinafval kwamen wegbrengen. „Maak er geen uitje van.”

Minister-president Mark Rutte bezocht woensdag de Haagse Milieu Services, als onderdeel van werkbezoeken aan vitale sectoren. Hiertoe hoort ook de afvalverwerking.

Onmisbaar werk

„De mensen in de afvaldienstverlening hebben zich razendsnel aangepast om ook in deze tijd hun onmisbare werk te kunnen doen. Zij hebben het drukker dan ooit nu veel mensen thuisblijven en aan het opruimen zijn geslagen,” meldt de premier op zijn Twitteraccount.

„Het is belangrijk dat zij hun werk veilig kunnen doen. Dat doen zij zelf door extra hygiënemaatregelen te treffen. Wij kunnen helpen door echt 1,5 meter afstand van ze te houden op straat én alleen naar de milieustraat te komen als het echt nodig is.” En als toevoeging, voor wie het nog niet duidelijk was: „Maak er geen uitje van.”

Premier Rutte kon met eigen ogen zien hoe de drukte bij de milieustraat is toegenomen. (Foto’s: Twitteraccount Premier Rutte)

Rutte constateerde dat veel mensen aan het verbouwen zijn of in de tuin bezig zijn. „Mensen zijn meer thuis, zijn met de tuin bezig en dat zorgt voor meer afval.” Bij de Haagse Milieu Services gaat het sinds het begin van de coronacrisis om een stijging van de hoeveelheid afval met zo’n 25%.

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ron Reijnders Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Ron Reijnders
Gast
Ron Reijnders

dat “Maak er geen uitje van” wordt een beetje ziekelijk. Alsof je afval brengen een uitje is.
NB ik heb er ook nog nooit een kopje koffie bijgekregen.