Schade door storm Ciara lijkt mee te vallen

De schade die is aangericht door storm Ciara lijkt mee te vallen. Zondag trok de storm gedurende de dag en avond over het land. Her en der vielen bomen om en waaiden daken van gebouwen. Tot echt grote calamiteiten leidde de storm niet.

Hoewel de windkracht af en toe flinke snelheden haalde, leek de schade zondagavond mee te vallen. Mogelijk doordat de meeste bomen nog niet in het blad staan, vielen relatief weinig bomen om. Met name naaldbomen legden door de storm het loodje.

Deze agenten in Zwolle kwamen goed weg; een omgevallen boom viel precies tussen de twee geparkeerde auto’s in.

Medewerkers van ProRail waren druk in de weer met het verwijderen van omgevallen bomen op en langs het spoor. Bij Eindhoven reed een trein over een omgevallen boom wat tot schade leidde. In Roosendaal waaide een trampoline bijna op het spoor, wat weer leidde tot een oproep om spullen in de tuin toch vooral goed vast te zetten.

Verzekeraar Interpolis had zondagavond al zo’n 600 schademeldingen uit het hele land binnen. Volgens een voorlopige schatting heeft de storm voor zo’n €150 miljoen aan schade veroorzaakt.

Voor komend weekend staat alweer een volgende storm in de verwachtingen. Na Ciara is het dan de beurt aan storm Dennis. Deze gaat mogelijk komende zondag voor problemen zorgen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties