Hortipoint Schiedams park heeft eigen parfum

  Schiedams park heeft eigen parfum

  0

  Het Schiedamse park De Plantage bestaat dit jaar precies 250 jaar. Ter ere van dit jubileum is een parfum ontwikkeld, gemaakt van handgeplukte bloesem van de lindebomen uit dit oudste stadspark van Nederland.

  Het parfum is ontwikkeld door de Schiedamse parfummaakster Babita Versluis in samenwerking met Nacht van het Park-organisatoren Edith Gruson en Kirstain Houweling. „Geur is een goede hechter voor herinneringen”, vertelt Gruson. „Voor mij vangt deze geur de schoonheid en het plezier van ons prachtige park, op een manier die je met je mee kunt dragen.”

  Hoogwerker

  ‘Linde’ is een product van lokaal ambacht.  Gudson: „We hebben dit voorjaar hoog in de bomen gestaan, om met een hoogwerker van de geurende bloesem te plukken.” De handgeplukte bloesem van de Tilia platyphyllos is in de zon gedroogd en daarna op alcohol gezet.

  ‘Linde’ is een ‘esprit’, de meest zuivere vorm van een eau de parfum. Van de geur zijn 60 flesjes à 50 cc beschikbaar. De geur is genderneutraal en kost €90 per flesje.

  Nacht van het Park

  De lancering van het parfum vindt plaats op 2 september, tijdens de ‘Nacht van het 250-jarige Park’, een openbaar toegankelijk evenement van 20.00 tot 02.00 uur ’s nachts.

  Het park is dan gevuld met lichtkunstwerken, projecties, muziek én raamkunst in omliggende huizen. Ook de bestaande kunstwerken in het park zijn sfeervol aangelicht.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  Laat als eerste een reactie achter.

  avatar