Sedumcassettes voor dak Van der Valk Heerlen

Medewerkers van hoveniersbedrijf Hans Linders uit Sint Joost leggen de laatste hand aan een groen dak op het Van der Valk-hotel in Heerlen. De mannen hebben in hoog tempo duizend Mobiroof-sedumcassettes op de gloednieuwe entree en het 465 vierkante meter grote dakterras van het Van der Valk-hotel geplaatst.

 

Met het natuurvriendelijke dak is de herbouw van entree en restaurant afgerond. In januari 2016 brandde een gedeelte van het pand af. Het nieuwe complex is voorzien van diverse energievriendelijke toepassingen.

Sedumcassettes
Mede door de isolerende werking van de groene daken en 312 zonnepanelen is het gebouw 30% energiezuiniger dan volgens de huidige regelgeving wordt vereist. Door hun waterbufferende werking worden groene daken steeds populairder in de stedelijke omgeving. Riolen raken bij hevige slagregens minder belast, waardoor de kans op overstromingen kleiner is.

Waterbuffering
De opslagcapaciteit van de onderhoudsarme sedumcassettes is 20 liter water per vierkante meter. Volledig verzadigd zorgen de cassettes voor een maximale dakbelasting van 58 kilogram per vierkante meter. Daarnaast zorgen sedumdaken voor een brede biodiversiteit. De zogenoemde Mobiroof-cassettes bevatten zes verschillende soorten vetplantjes die met de seizoenen mee kleuren.

Dakterras
Het nieuwe dakterras heeft als thema ’de eetbare tuin’ en wordt beplant met bosaardbei, framboos, braam, druif en kruidenplanten. Daarnaast worden er perenbomen en duindoorn geplant. Kant en klare klimophagen (Hedera ’Woerner) van Mobilane zijn geplant in bakken van cortenstaal en bakenen de vlonderterrassen af. Het ’groene’ terras biedt plaats aan 200 gasten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties