Shortlease constructie voor elektrisch gereedschap

In maart starten aannemer Krinkels, Boels Rental en Husqvarna een duurzame shortlease (huurconstructie met duur vanaf 1 jaar) samenwerking. De werknemers van Krinkels gaan aan de slag met nieuwe accu-gereedschappen van Husqvarna via een full-service leaseconstructie met Boels.

Krinkels, Boels en Husqvarna hebben ieder hun specialisme maar ze lopen tegen dezelfde uitdagingen aan: de CO2-uitstoot moet omlaag en duurzaam werken is belangrijker dan ooit. Ook bespeuren ze dezelfde trend: veel bedrijven hechten niet meer aan het bezitten van goed gereedschap, maar willen er wel te allen tijde over kunnen beschíkken. Een full-service shortlease constructie maakt dat mogelijk.

Trainingen

Boels is de full-servicepartner voor Krinkels en neemt de distributie, het jaarlijks onderhoud en de servicebeurt van alle apparaten uit handen. Ook regelt Boels in de shortlease vervanging als dat nodig is. Husqvarna levert de accu-gereedschappen en verzorgt – samen met Boels – trainingen. De werknemers van Krinkels kunnen direct aan de slag met zero-emission accu-machines.

Vraag van Krinkels

Maarten Paauwe is procescoördinator bij Krinkels. Hij zocht in de zomer van 2019 contact met Boels om de mogelijkheden tot samenwerken te verkennen. „Voorheen kochten onze tien vestigingen hun eigen machines in. Dat betekende dat ze ook zelf de onderhandelingen deden. Dat kostte veel tijd, maar ook geld, want van schaalvoordeel was nauwelijks sprake. In een tijd als deze, waarin we op korte termijn nagenoeg alle brandstofgereedschappen willen vervangen door elektrisch materiaal, is het extra belangrijk om de inkoop en service goed op orde te hebben. Boels leek ons de aangewezen partij om dat te realiseren. “

De rol van Boels

„Het was al snel duidelijk dat we Krinkels konden helpen.” zegt René Sanders, Manager Sales Nederland. „Als full-service partner zorgen we altijd voor een passende oplossing op maat. Ook buiten ons reguliere verhuurassortiment om. Dertig procent van het gereedschap dat Krinkels wil gebruiken hadden we in huis. Dat betekende het aanhaken van een derde partij. Boels werkt al lange tijd samen met Husqvarna, dus stelden we aan Krinkels voor om hen leverancier te maken. Dat was een drempel, want Krinkels was gewend met een ander merk te werken, maar dankzij een aantal voorlichtingsbijeenkomsten waren zij overtuigd.”

De gereedschappen

„Het is voor de gebruikers een behoorlijke stap,” beseft Arian Essenstam, Manager Professional Benelux bij Husqvarna. „Krinkels gaat voor het eerst werken met elektrische gereedschappen en dan ook nog van een ander merk. Krinkels beschikt straks als eerste bedrijf van Nederland over de nieuwste accukettingzaag en  accubosmaaier. Bij aanvang leggen we precies uit hoe alles werkt, stellen we de gereedschappen precies af op de gebruiker en laten we zien hoe de apparatuur moet worden onderhouden.”

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties