Shortlist voor Jan Wolkers Prijs 2020 bekendgemaakt

Nog vijf boeken zijn in de race voor de Jan Wolkers Prijs voor het beste Nederlandse natuurboek. De shortlist is zondag bekendgemaakt in het radioprogramma Vroege Vogels. Er zijn meer dan 120 boeken ingezonden, verschenen tussen 1 juni 2019 en 1 juni 2020. Het gaat om veldgidsen, kinderboeken, poëziebundels, naslagwerken en romans.

Op zondag 18 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de uitzending van Vroege Vogels op NPO Radio 1. Dit zijn de genomineerden voor de Jan Wolkers Prijs 2020:

Stadsflora van de lage landen – Ton Denters (Uitgeverij Fontaine)
Wat zingt daar – Dick de Vos (Uitgeverij KNNV)
Berichten uit de vallei – Stefan Brijs (Uitgeverij Atlas Contact)
Wat bomen ons vertellen – Valerie Trouet (Uitgeverij Lannoo)
Caspar Loopt – Caspar Janssen (Uitgeverij Atlas Contact)

De vijf genomineerde boeken voor de Jan Wolkers Prijs 2020. (Foto: Vroege Vogels)
Stijgende lijn

Jury-voorzitter Jean-Pierre Geelen: „De jury constateert verheugd een stijgende lijn rond het natuurboek in Nederland. Er verschijnen niet alleen jaarlijks méér boeken over natuur, ook de gemiddelde kwaliteit ervan neemt naar ons oordeel toe. Met een paar aangename uitschieters, die samen een rijke shortlist vormen van een bloeiende boekencultuur.”

De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant. De prijs wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van €5.000 en een originele tekening van de winnaar, gemaakt door Siegfried Woldhek. De jury bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Daniel Gulpers (Vroege Vogels).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties