Bloem en Blad Bloemen en planten Snel een fruithaag creëren met nieuwe Berry Bux

  Snel een fruithaag creëren met nieuwe Berry Bux

  0

  Met de nieuwe Berry Bux in potmaat 10,5 is in een handomdraai een fruithaag te creëren met smaakvolle wilde bosbessen. Kwekerij De Jong Plant in Boskoop biedt de planten los of in een praktische sixpack aan.

  Berry Bux is een compacte Vaccinium angustifolium die qua blad en groei lijkt op Buxus. De meerwaarde zit in de talrijke blauwe bosbessen die de plant voortbrengt. Naast de drie liter container, die geschikt is voor in een sierpot, wordt nu potmaat 10,5 cm geïntroduceerd waarmee in een handomdraai een fruithaag is te creëren langs het tuinpad of in een balkonbak. Tevens een six-pack met stevig draaghengsel ontwikkeld, zodat de consument eenvoudig zes planten kan vervoeren.

  De winterharde Berry Bux wordt zo’n 50 cm hoog en heeft een compacte groeivorm. De plant ziet er het hele jaar aantrekkelijk uit: eerst groen, in het voorjaar met bloemen en in de zomer met veel blauwe bessen, In april verschijnt de witte, insectvriendelijke bloesem en in juli komen de eerste blauwe bessen tevoorschijn die, net als wilde bosbessen, zoet en aromatisch van smaak zijn.

  Plantencollectie

  Berry Bux behoort tot de plantencollectie van BrazelBerry die staat voor de mix van een sierplant en een bessenplant met extreem veel vruchten. De collectie bevat naast de Berry Bux ook de blauwe bessen ‘Jelly Bean’, ‘Pink Breeze’ en ‘Peach Sorbet’, de braam ‘Baby Cakes’ en de framboos Raspberry Shortcake. Alle planten zijn zelfbestuivend, oersterk en vragen weinig verzorging.

  Bron en foto’s: Brazelberry

  Reageer op dit artikel

  avatar