Speelplekinrichters voldoen vrijwillig aan veiligheidsnorm

  De leden van branchevereniging Spelen en Bewegen hebben besloten dat de sportieve plekken die zij inrichten voldoen aan de veiligheidsnorm NEN-EN 16630. Deze norm voor fitnesstoestellen in de buitenruimte is nu nog niet verplicht, maar de aangesloten leden willen laten zien dat ze veilige fitnesstoestellen verkopen waarbij de kwaliteit van de fabricage en installatie is geborgd.

   

  Volgens de branchevereniging is dit nodig omdat er steeds meer permanente fitnessapparatuur in de buitenruimte verschijnt, denk aan calisthenicsparken voor jongeren, tot complete beweegtuinen voor ouderen. Volgens de voorzitter van Spelen en Bewegen Anne Koning komt dit omdat gemeenten en leveranciers bij de inrichting van de openbare ruimte naar de hele omgeving kijken en naar mogelijkheden voor diverse doelgroepen – van jong naar oud – om te spelen en bewegen.

   

  Om te zorgen dat de veiligheid en kwaliteit van die beweegplekken is gewaarborgd, gaat de branchevereniging vanaf nu naast de norm voor veilige speeltoestellen (NEN-EN 1176) ook de norm NEN-EN 16630 voor fitnessoestellen naleven. Bij de branchevereniging zijn leveranciers van speeltoestellen en ondergronden aangesloten, aanbieders van onderhoud en beheer en ontwerpers en inspectiebedrijven.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties