Spoga+Gafa: 226.000 vierkante meter tuininrichting

  Op een persconferentie in Rome maakte de Keulse beurs Spoga+Gafa de plannen bekend voor 2017. Met een 3D-bril kregen de bezoekers een virtuele tour van de beurs in 2016 voorgeschoteld, en kregen ze een presentatie van de plannen van 2017 te zien en horen.

  Spoga+Gafa, de grootste tuinbeurs ter wereld, staat vooral in het teken van tuinmeubelen, buitenkeukens, bbq en grill, en buitendecoratie. Voor machines, gereedschappen en alle mogelijke tuinmaterialen voor professionele gebruikers kun je beter naar die andere grote tuinbeurs in Duitsland, Galabau in Neurenberg.

  Tuincentra

  Spoga+Gafa is dus vooral gericht op tuininrichting en lifestyle. Maar ook gereedschappen voor aanleg en onderhoud en boomkwekerijproducten zijn vertegenwoordigd. Kortom, alles wat er in tuincentra te krijgen is.

  Een prima gelegenheid dus om ideeën op te doen, trends te spotten en contacten te leggen met leveranciers van alle mogelijke producten voor tuininrichting. De gigantische beurs heeft zo’n 2000 standhouders waarvan 80% uit het buitenland komt.

  Trends

  De beursorganisatoren lieten hun licht schijnen over de trends op tuininrichtingsgebied. Een belangrijke tendens die ze waarnemen is dat er steeds meer vraag is naar het topsegment luxeproducten. Daarbij gaat het om de hele linie van buitenmeubelen tot buitenkeukens.

  Aanjager van de hang naar luxe is de huidige generatie kapitaalkrachtige 50-plussers.Volgens de experts komt nu al elke tweede in Duitsland uitgegeven euro van een consument die ouder is dan 50 jaar.

  Smart Gardening

  Het thema ’smart gardening’ krijgt een eigen eiland onder het motto ’Automartisering stopt niet meer bij de tuinpoort’. Hier zullen de nieuwste technologieën en trends met betrekking tot buitenverlichting, gazonverlichting, veiligheid, bbq, schaduwinrichtingen, zwembaden en tuinbesproeiing te vinden zijn.

  Daarnaast komen nu ook steeds meer multifunctionele meubelen en comfort- en ergonomie-features naar buiten. Ook de trend om producten uit eigen tuin of van eigen balkon te eten zet door. Wat kleur betreft draait alles om groen.

  De Spoga+Gafa zal van 3-5 september plaatsvinden in de Koelnmesse, de beurs van Keulen.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties