Spoga+gafa gecanceld, verschuift permanent naar voorjaar

Als een van de weinigen koerste de Duitse Spoga+gafa nog steeds op een fysieke beurs begin september. Nu heeft ook de grootste tuinenbeurs ter wereld de stekker eruit getrokken. Voortaan zal de beurs in het voorjaar worden gehouden.

Volgens de organisatie is er alles aan gedaan om de beurs door te kunnen laten gaan van 6 t/m 8 september. Veel deelnemers haakten echter af, met name degenen van buiten Europa. Maar ook binnen Europa bleken veel twijfels te leven bij deelnemers en bezoekers, ondanks het #B-SAFE4business concept van de Koelnmesse.

Lockdown

Nieuwe besmettingen in Duitsland en de daarmee gepaarde lockdown in Noordrijn-Westfalen, de regio waar ook de beurs wordt gehouden, leidde tot verdere twijfels bij de beursorganisatie. Uiteindelijk is besloten de tuinenbeurs voor dit jaar te schrappen. Volgend jaar wordt de beurs gehouden van 30 mei tot en met 1 juni.

Deze nieuwe datum wordt voortaan ook de vaste periode waarin de beurs zal worden gehouden. Dit op verzoek van veel standhouders voor wie de eerste helft van het jaar gunstiger valt voor het doen van zaken.

Artikel Tuin en Landschap

Het bericht dat de Spoga+gafa wordt gecanceld, bereikte de redactie enkele uren nadat Tuin en Landschap 14/15 naar de drukker was, mét daarin een artikel over de beurs. Helaas was het niet meer mogelijk dit artikel terug te trekken. De inhoud van het artikel is door het afblazen van de beurs inmiddels achterhaald.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties