Sporen bever ontdekt tijdens snoeiwerkzaamheden

Medewerkers van Avelingen Groep hebben in Gorinchem sporen ontdekt van een bever tijdens snoeiwerkzaamheden. De sporen van het dier zijn overduidelijk te zien.

De aanwezigheid van bevers wordt verraden doordat er sprake is van omgevallen bomen, bomen waarvan de schors is afgeschild, ondiepe kanalen en een burcht in het water. Hoeveel bevers er zijn is niet bekend.

„De bever komt waarschijnlijk uit de Biesbosch”, aldus Gerard Doeland, bedrijfsleider Groen, Kwekerij en Dienstverlening. „Het is bijzonder om hier het grootste knaagdier van Europa aan te treffen.”

Uitgestorven
De bever was sinds de negentiende eeuw uitgestorven in Nederland, maar is tussen 1988 en 1992 opnieuw uitgezet in onder andere de Biesbosch.

In 2005 is er uitbreiding in natuurgebied De Avelingen richting Gorinchem geconstateerd. Nu zijn de bevers in opmars en trekken ze meer landinwaarts.

Medewerkers van Avelingen Groep, werkzaam in de groenvoorziening- en onderhoud, hebben de cursus Flora- en Faunawet gevolgd. Hierdoor zijn zij in staat beschermde plant- en diersoorten te herkennen en hier op een verantwoorde manier mee om te gaan.

Groenmedewerkers van de Avelingen Groep ontdekten tijdens snoeiwerkzaamheden sporen van bevers.