Hortipoint Start subsidieregeling ‘Schoolplein van de toekomst’

  Start subsidieregeling ‘Schoolplein van de toekomst’

  0

  Op dinsdag 10 april kregen kinderen op zo’n 300 Brabantse basisscholen buiten les tijdens de Nationale Buitenlesdag. Deze dag startte ook de subsidieregeling ‘Schoolplein van de toekomst’.

  Diverse organisaties, waaronder waterschap Aa en Maas, doen mee aan deze regeling om schoolpleinen en hun omgeving gezond, klimaatbestendig en natuurlijk avontuurlijk te maken. Watergraaf Peter Glas gaf namens de vier Brabantse waterschappen de aftrap van de nieuwe subsidieregeling én van de buitenlesdag bij basisschool De Regenboog in Goirle.

  Minder pesten

  Schoolpleinen van de toekomst hebben veel voordelen: ze zijn aantrekkelijk en leerzaam, zorgen voor biodiversiteit, leveren een bijdrage aan het klimaat- en watervriendelijk maken van de omgeving, en het kunnen plekken zijn waar kinderen, ouders en buurtgenoten ook na schooltijd graag zijn. Onderzoek wijst uit dat kinderen op schoolpleinen met veel groen minder pestgedrag vertonen.

  Subsidieregeling

  Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk Brabantse scholen enthousiast worden en hun schoolpleinen en schoolomgeving groener gaan maken. De Brabantse waterschappen, de provincie, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het interbestuurlijk programma Jong Leren Eten doen daarom mee aan de subsidieregeling waarmee maximaal 70% (tot een maximum van €14.000) wordt vergoed. Om het project te laten slagen, moeten de school, de leerlingen, de ouders en liefst ook de buurt, betrokken worden bij de herinrichting van het schoolplein.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  avatar