Start Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij


  In Boskoop is op 26 oktober de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij van start gegaan. De eerste groep die de opleiding aan Yuverta in Boskoop gaat volgen bestaat uit 18 deelnemers.

  In het Boomkwekerijmuseum is de aftrap gegeven voor de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij. In 40 weken kunnen medewerkers, zij-instromers en carrièreswitchers worden opgeleid tot vakbekwaam medewerker. De brancheopleiding is 100% vakgericht. Deelnemers kunnen ervoor kiezen de hele opleiding te volgen of deel te nemen aan losse modules.

  Robert Soesman (Talentboom, links), Jan van Leeuwen (LTO) en Peet Stolwijk (Yuverta) vieren de start van de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij. (Foto: Talentboom)

  „De opleiding is geen concurrent van het reguliere onderwijs”, zegt Robert Soesman van Talentboom. „Dit is echt een puur op de praktijk gerichte cursus en deelnemers moeten minimaal 21 jaar oud zijn. Dit is geen BOL of BBL opleiding.”

  In december gaat de opleiding ook van start bij Zone.college in Oost-Nederland. „Hiervoor is de inschrijving inmiddels geopend en zijn de eerste aanmeldingen binnen”, aldus Soesman.


  Talentboom is een initiatief van LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen, Royal Anthos, CNV Vakmensen en FNV Agrarisch Groen en wordt met financiering vanuit Colland Arbeidsmarkt mogelijk gemaakt.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties