Hortipoint ‘Steden moeten tandje bijzetten op gebied van vergroening’

  ‘Steden moeten tandje bijzetten op gebied van vergroening’

  0

  Bestuurders moeten een tandje bijzetten om steden te vergroenen en waterpartijen aan te leggen, om zo regen vast te houden en verkoeling te bieden. Dat zegt Deltacommissaris Wim Kuijken deze week in Het Financieele Dagblad.

  Volgens Kuijken heeft de afgelopen zomer aangetoond hoe kwetsbaar Nederland is doordat de weersextremen toenemen. De Deltacommissaris stelt dat ons land wel goed is in het tegenhouden van water, maar er moet ook worden ingezet op het vasthouden ervan.

  Wim Kuijken (links) legde vorig jaar de eerste tegel van de Rain(a)way-bestrating die water vasthouden en vertraagd afvoeren.

  Hittestress

  In verstedelijkte gebieden is de meeste haast wat betreft klimaatmaatregelen. Steden lopen nu pas aan tegen fenomenen als hittestress. Om de leefbaarheid te bewaken zou er een tandje bijgezet moeten worden met plannen om meer groen en water in de steden te brengen.

  De 66-jarige Kuijken stopt in november met zijn werk als Deltacommissaris en gaat met pensioen. Wie hem gaat opvolgen is nog niet bekend.

  Reageer op dit artikel

  avatar