Tuin en Landschap nieuws Stichting Grond In Verzet roept op tot protestactie

Stichting Grond In Verzet roept op tot protestactie

0

Stichting Grond In Verzet roept betrokken sectoren op om woensdag 30 oktober naar het Malieveld in Den Haag te komen. Met de demonstratie wordt aandacht gevraagd voor de nijpende situatie in de bouw, grondwerk en groenvoorziening, als gevolg van stikstofregels en PFAS-problematiek.

De organisatoren roepen betrokken bedrijven op om zonder machines naar Den Haag te komen, en zoveel mogelijk gebruik te maken van openbaar vervoer. „Stichting Grond In Verzet roept op om overlast op (snel)wegen te voorkomen. Wij hechten er veel waarde aan dat onze medemens geen hinder van onze protestactie zal ondervinden.”

Ook heeft de gemeente Den Haag deze week laten weten dat protestacties met zwaar materieel niet meer worden toegelaten op het Malieveld. Dit zou tot schade aan de parkeergarage onder het veld kunnen leiden.

Oranje kleding
Wel vraagt de organisatie aan deelnemers om in oranje kleiding te komen. „Hiermee willen we een krachtig en saamhorig signaal afgeven. Heel Nederland houdt immers van Oranje!” Het officieële programma begint om 10 uur en zal tot 14 uur duren. Diverse sprekers zullen vanuit verschillende branches van zich laten horen.

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

Reageer op dit artikel

avatar