Stichting Steenbreek en NL Greenlabel gaan samenwerking aan

Stichting Steenbreek en NL Greenlabel hebben besloten om de samenwerking aan te gaan. Beide organisaties vinden elkaar in de gezamenlijke missie om de vergroening in Nederland op publiek en privaat gebied te stimuleren.

Lodewijk Hoekstra, mede-oprichter van NL Greenlabel, noemt het een ‘prachtige samenwerking’. „Stichting Steenbreek heeft op een buitengewoon succesvolle wijze een thema geagendeerd waar veel gemeentes mee worstelen, en daarnaast burgers en retail in beweging gekregen. Daar heeft NL Greenlabel veel respect voor.”

Vlnr Steenbreek-voorzitter Wout Veldstra, NL Greenlabel-oprichter Lodewijk Hoekstra en Steenbreek-secretaris Roel van Dijk.
Tools

De samenwerking stelt de organisaties in staat om hun tools op elkaar af te stemmen. Hoekstra: „Onze eigen tools zijn vooral gericht op hoveniers, waterschappen, gemeentes en projectontwikkelaars. Op dit moment zijn we een app aan het ontwikkelen die particulieren in staat stelt om de kwaliteit van de eigen tuin inzichtelijk te maken. Daarom is dit een natuurlijk moment om onze samenwerking te beklinken. We heten Stichting Steenbreek van harte welkom in ons partnernetwerk.”

Netwerk

Voorzitter Wout Veldstra vult aan: „Door de samenwerking met NL Greenlabel krijgt Stichting Steenbreek er een interessant netwerk bij en kunnen we gebruikmaken van hun kennis. De app die binnenkort wordt gelanceerd, is daar een voorbeeld van. Tuinbezitters krijgen, door het invullen van vragen, tips hoe ze hun tuin klimaatadaptiever en diverser kunnen inrichten, om zo de biodiversiteit te vergroten. Dit vormt een mooie aanvulling op onze eigen middelen waarmee we particuliere tuinbezitters stimuleren om hun tuin te vergroenen.”

Zodra de app wordt gelanceerd, wordt dit via de kanalen van NL Greenlabel en Stichting Steenbreek kenbaar gemaakt.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties