Stihl boekt recordomzet en sterke groei bij accumachines

  De omzet van de Stihl Groep steeg in 2016 met 6,6% tot €3,46 miljard – een recordomzet in het jaar waarin Stihl zijn 90-jarige bestaan viert. Dit deelde Bertram Kandziora, voorzitter van de raad van bestuur van Stihl, mee tijdens de persconferentie naar aanleiding van de jaarcijfers van de onderneming. De grootste groei van de omzet werd in de EU en in Noord-Amerika geboekt.

  „We versnellen de ontwikkeling van nieuwe accumachines, terwijl we tegelijk in de benzinetechnologie een leidende positie blijven innemen”, aldus Kandziora.  In 2018 zal Stihl nieuwe technologieën en in netwerken geïntegreerde producten voorstellen, zogenaamde connected products. „De trend gaat in de richting van de Smart Garden,” aldus Dr. Kandziora die in 2017 een nog grotere vraag verwacht dan in 2016, vooral naar accumachines. Daarnaast plant Stihl aanzienlijke investeringen, vooral in de domeinen accu, elektronica, IT en Connected Products, om de groei te blijven ondersteunen. Stihl zoekt ongeveer 100 nieuwe medewerkers.

  Smart Connected
  Onder de slogan ‘Smart Connected’ lopen bij Stihl projecten om de producten in een netwerk te integreren. Nu al kan men de robotmaaier Viking iMow via een app aansturen. De nieuwe projecten gaan echter nog een heel stuk verder, in de richting van de Smart Garden.

  Gebruikers van de machines van Stihl kunnen bijvoorbeeld in real time op hun smartphone informatie over de gebruiksduur, het verbruik en de optimale toepassing krijgen. Ook de centrale registratie van de geografische positie van afzonderlijke machines is mogelijk. Bovendien worden de mogelijkheden van digitalisering niet enkel almaar meer in de producten geïntegreerd, ze komen ook de service in de vakhandel ten goede.

  Nieuwigheden
  Dit voorjaar bracht Stihl enkele nieuwe producten op de markt. Twee krachtige en geruisloze professionele heggenscharen met accu-aandrijving – de HSA 94 R (terugsnoeimachine) en de HSA 94 T (trimmachine) – en de professionele bosmaaier FSA 130 met dubbele of beugelgreep die het Pro Accusysteem aanvullen. Het modulaire accusysteem voor professionele toepassingen omvat nu meer dan 20 machines.

  De kettingzaag MSA 140 C-BQ vult het Compact Accusysteem aan met een tweede, krachtigere kettingzaag om terreinen te onderhouden en om eenvoudige werken uit te voeren. De zaag wordt door een verwisselbare lithium-ionaccu van 36 V aangedreven, die aansluit op alle andere machines van dit modulaire accusysteem. Naast kettingzagen maken ook heggenscharen, kantenmaaiers, bladblazers en grasmaaiers deel uit van dat systeem.

  Met de benzinekettingzaag MS 462 C-M stelt Stihl een nieuwe machine voor middelzware en zware bosbestanden in de professionele bosbouw voor. Het motorgewicht van slechts 6 kilo maakt van de machine de lichtste kettingzaag voor zware toepassingen in haar categorie (70 cc). M-Tronic, het verbeterde systeem voor motorbeheer, en het geoptimaliseerde motorconcept bezorgen deze professionele zaag een krachtig vermogen en een zeer goede acceleratie.

  Nieuwe Viking producten
  Viking heeft een nieuwe machine: de accugrasmaaier MA 235. De compacte afmetingen, het ergonomische comfortstuur, de snijbreedte van 33 cm en het gewicht van maar 14 kilo, maken de MA 235 geschikt voor kleine tuinen met grasperken tot 200 m².

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties