Stihl RG-KM knipt onkruid in plaats van het te maaien

Met de Stihl RG-KM maai je geen onkruid, maar knip je het. De onkruidknipper is een alternatief voor een bosmaaier. Hij zorgt voor minder wegvliegende materialen en laat geen plastic maaidraad in de natuur achter. En je sluit de machine gewoon aan op een benzine- of accucombimotor.

Veel groenprofessionals maken voor het maaien rondom bomen en obstakels gebruik van de bosmaaier, met een draadkop of slagmes. Het komt dan geregeld voor dat door de draaisnelheid van de maaikop steentjes en ander materiaal worden weggeslingerd, wat kan leiden tot schade aan voertuigen en gebouwen. Ook is de veiligheid van omstanders niet gewaarborgd. Wanneer je kort langs bomen en andere obstakels maait, kunnen deze beschadigd raken door de maaidraad of het maaimes dat met grote snelheid ronddraait. Bij het gebruik van plastic maaidraad komt er jaarlijks vele meters plastic maaidraad in kleine stukjes in de natuur terecht.

Klik hier voor het hele artikel over de Stihl RG-KM in TenL 9 (met inlog). Hierin staan onder meer de technische gegevens en hoe je de machine precies toepast en onderhoudt.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties