Stoas opent nieuw onderwijsgebouw

Stoas Wageningen Vilentum Hogeschool heeft deze week haar nieuwe onderwijsgebouw in Wageningen in gebruik genomen. De vestiging aan de rand van de Wageningen Campus, het hart van de groene kennissector, markeert de start van een nieuwe fase.

Het gebouw biedt onderdak aan circa 750 studenten die opgeleid worden als docenten, kennismanagers of innovators voor het groene onderwijs, maar ook voor maatschappelijke organisaties en het groene bedrijfsleven.

„Het uitgangspunt van ecologische intelligentie, de basis van Stoas, zie je terug in dit gebouw. De ronde vorm staat voor de oneindigheid van de kringloop, verbinding en samenhang”, aldus Madelon de Beus, ruim elf jaar directeur.

“We dragen actief uit dat studenten in staat zijn duurzaam bij te dragen aan de ontwikkeling van het veld waarin zij werkzaam zijn.”

Onderwijsfaciliteiten
De leslokalen, studievertrekken en praktijkruimtes ademen licht, lucht en ruimte en zijn voorzien van de laatste onderwijsfaciliteiten.

Directeur Onderwijs Jos van Meegen over het ontwerp: „Het nieuwe gebouw is volgens een duurzame formule ontworpen en combineert design en functionaliteit. Er zijn ruimten die een vaste functie hebben en er zijn ook ruimten die telkens een andere functie kunnen aannemen. Die flexibiliteit en transparantie past bij ons en bij de manier waarop wij ons onderwijs aanbieden en organiseren”.