Storm Bella houdt huis, veel omgewaaide bomen

  Storm Bella, die zondag over Nederland trok, veroorzaakte door het hele land schade. Er kwamen vooral veel meldingen binnen van omgewaaide bomen, afgebroken takken en schade aan daken. Op Twitter ook veel foto’s van omgewaaide schuttingen.

  Uit alle regio’s kwamen zondagochtend de meldingen over omgewaaide bomen. De exemplaren die op de weg waren gevallen of tegen woningen, werden meestal direct door brandweer of andere hulpdiensten verwijderd.

  Niet alleen binnenwegen, maar ook snelwegen hadden te maken met versperringen door omgewaaide bomen. Zo waaide er een boom op de A59 bij Den Bosch. De afrit naar het centrum werd afgesloten, meldde de ANWB zondagochtend. Eerder zorgde een omgewaaide boom op de vluchtstrook van de A2 bij Leende voor hinder.

  Op Twitter verschijnen diverse medlingen van omgewaaide schuttingen.
  Drie wijzen

  In Noord-Holland kwamen bomen op geparkeerde auto’s terecht, onder andere in Wormerveer. In Julianadorp viel een boom op een kerststal bij drie bomen die bekend staan als de drie wijzen. Door de storm is één van de wijzen gesneuveld.

  Ook Zeeland kreeg gedurende de ochtend diverse meldingen. Verspreid over Zeeland waren diverse brandweereenheden bezig met het opruimen van omgewaaide bomen of afgewaaide dakpannen. In totaal is de brandweer 20 keer ingezet als gevolg van stormschade.

  In Gouda waaiden meerdere kerstbomen verzwaard met zandzakken om. Deze maakten onderdeel uit van de actie ‘Lichtpuntjes Gouda’. In totaal waren er 65 verlichte kerstbomen aangemeld voor de actie.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties