Structurele loonsverhoging van 1% per 1 november 2020

De sociale partners zijn een structurele loonsverhoging overeengekomen van 1% per 1 november 2020. Deze afspraak is een van de resultaten van het vervolgoverleg dat de cao-partners de afgelopen weken hebben gevoerd.

Eerder dit jaar sloten sociale partners in de hovenierssector een akkoord voor ongewijzigde verlenging van de looptijd van de cao tot en met 30 juni 2021. Daarbij zijn protocolafspraken gemaakt voor vervolgoverleg, dat onlangs heeft plaatsgevonden.

De loonsverhoging per 1 november is de eerste stap in de invulling van de optimale loonruimte voor de looptijd van 1 juli 2020 tot en met 31 juni 2021.

Sectoranalyse

Half januari 2021 zal vervolgoverleg plaatsvinden. Hierbij baseren partijen zich mede op uitkomsten van een sectoranalyse. Hierin staat een analyse van de economische impact en de arbeidsmarktsituatie in relatie tot corona.

Sociale partners in de hovenierssector hebben opdracht gegeven voor deze analyse, met financiering vanuit het fonds Colland Arbeidsmarkt. De uitkomsten van deze analyse worden eind 2020 verwacht.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties