Studenten Aeres planten tiny forest aan op Floriadeterrein

Tien studenten van Aeres MBO hebben samen met een groep brugklassers een tiny forest aangeplant op het Floriadeterrein. Urban Greeners bouwt hier met startups mee aan de Floriade Expo 2022. In totaal gingen er zo’n 430 boompjes de grond in. Naast dit Tiny Forest komen ook een klein voedselbos en een bijengebiedje.

Het tiny forest op het Green Island is een initiatief van Aeres VMBO/MBO Almere, Stichting Weerwoud en IVN Flevoland. Jan Maarten Visser, mede-initiatiefnemer van het Tiny Forest en docent Tuin en Landschap bij Aeres: „Wij zetten in op praktijkgericht onderwijs. Het realiseren van een tiny forest sluit daar mooi bij aan. Onze vmbo-leerlingen hebben een gedeelte van het plantwerk op zich genomen. Onze mbo-studenten begeleidden hen en stuurden aan. Ook zullen zij de toename in biodiversiteit monitoren nu het bos eenmaal geplant is. Daarom kozen we de naam ‘Successie Bossie’.”

Negen tiny forests

Gemeente Almere en IVN realiseren met steun van de Nationale Postcode Loterij negen tiny forests in Almere. Het eerste Almeerse bos plantten kinderen en buurtbewoners in 2017 in het Cascadepark. Met de aanplant van het tiny forest op het Green Island is de negende en voorlopig laatste tiny forest geplant.

Wethouder Veeningen (Economische Zaken) trapte de feestelijke plantdag samen met de leerlingen af.

Met educatieve programma’s op school wil Floriade Expo 2022 de jongeren bereiken. Op het Green Island bouwt Urban Greeners mee aan de Floriade Expo 2022. Het tiny forest draagt tevens bij aan de evenementenprogrammering en de groenontwikkeling van het Green Island. Met het recreatief voedselbos en een agroforestry-perceel krijgt het eiland nog meer invulling.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties