Studenten Van Hall Larenstein doen klimaatstresstest

Een groep derdejaars studenten van de opleiding Land- en Watermanagement op hogeschool Van Hall Larenstein gaat aan de slag met een opdracht voor Waterschap Zuiderzeeland en de Gemeente Lelystad. Zij gaan een zogeheten klimaatstresstest XL uitvoeren. De studenten nemen deel aan de major Watermanagement.

Met deze stresstest kijken zij naar knelpunten in wijken in Lelystad op het gebied van hittestress, droogte en wateroverlast. Ook gaan zij op zoek naar oplossingen. Extra uitdaging is om mogelijke maatregelen te koppelen aan thema’s als eenzaamheid, biodiversiteit, gezondheid en zwerfafval. De wijken waar de studenten in groepjes mee aan de slag gaan, staan op de planning voor groot onderhoud.

Met de stresstest wordt gekeken naar knelpunten in wijken in Lelystad op het gebied van hittestress, droogte en wateroverlast.
Adviezen

De bedoeling is dat de adviezen waarmee de studenten komen, een plek krijgen in de voorbereidingen voor het groot onderhoud. In april presenteren zij hun adviezen aan de opdrachtgevers.

Het is de tweede keer dat een groep studenten van Van Hall Larenstein aan de slag gaat met deze opdracht. Bij de opdracht zijn het Waterschap Zuiderzeeland, de Gemeente Lelystad, Tygron en Aveco de Bondt betrokken. De opdracht is tot stand gekomen door de klimaatstresstest die de gemeente Lelystad en het waterschap eind 2018 hebben uitgevoerd. 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties